30 maj 2012

om exakt 28 minuter stängs tentadörrarna för sista gången denna terminen. 
fasen vad gött. om några timmar är jag fri.

29 maj 2012

Sista rycket.

24 maj 2012

Did my last presentation this morning, finished my last essay yesterday & now im sitting in the sun studying for my final exam. Fucking awesome man.

23 maj 2012

minns inte om jag lagt upp denna, men här

Sommar

åkte hem till skövde igår & grupparbetade under eftermiddagen medan jag kände hur jag blev sämre & sämre typ. efter att pernilla & sofia gått, sov jag flera timmar innan jag vaknade, var uppe några timmar & sen somna igen. har sovit nästan tolv timmar inatt. men nog tusan mår jag bättre idag också. så himla nice. 
kände mig risig när jag vakna men efter en glass med två heta damer på torget kände jag mig betydligt bättre. 
inga huvudvärkstabletter utan bara massvis med snor men vafan, det är ju lugnt. 
så nu har jag klockat mig själv inför presentationen imorrn & börjar känna mig rejält nöjd. gött. 
så nu ska jag måla nytt nagellack & sen skriva färdig min uppsats tänker jag. 
älskar vädret asså. dock hinner jag inte njuta än. men om en vecka, då baske mig.  

21 maj 2012

är så jäkla förkyld. eller allergisk. inte vet jag. oavsett vilket så är jag igentäppt i hela huvudet samt är svullen i munnen & halsen, har kli i örat & är bullig kring ögonen & allmänt skitsnorig. bajsigt. 
men jag är i kungsbacka & försöker plugga. går väl sådär men jag har kommit en bit iaf. Skitfint väder är det också men vågar inte gå ut IFALL den här bomben som jag drabbats av är allergi. 
igår fick jag hursomhelst fyra nagellack: ljusrosa, vitrosaskimmer, tandkrämsgrön & grått. så himla snällt (deala till mig dom). 
i övrigt har helgen varit fin. hunnit med:
finmiddaga med mamma, sis & danne
käka gott & kika på diabilder med d & hans mamma
beställa soffbord
haft skön kväll med d, maria, the klonk & hans brud --> lasagne & vin!
kvällsmysa på ballen
spelat tvspel
pluggat
imorrn åker jag hem till skövde en sista runda innan sommaren. har presentation på torsdag & sen sista tentan nästa onsdag. plus en inlämning den... ja, sista nångång. 
sen flyttar jag ner till gbg för att spendera sommaren här. gött ska det vara. 
hejdå.

20 maj 2012

Jodå: Psychgraduation, plugg, muskler, gott, saker on my wishlist n other stuff.

14 maj 2012

orkar inte sitta & analysera mina jävla happiness scores mer. är så sinnessjukt trött på lycklighetshetsen nu asså. 
man baaah "jag veeeet" & skitsamma, jag är ändå bättre nu än vad jag var & så länge det är så är jag nöjd.
känner att jag har lite viktigare saker att göra. tack & hej, jag är ändå en bra tjej. 

09 maj 2012

07 maj 2012

06 maj 2012

SN lät två debattörer argumentera för att behålla eller avskaffa sexköpslagen.

FÖR sexköpslagen - Johan Pehrson (FP):

1. Kvinnokroppen är ingen handelsvara.
2. När få kvinnor frivilligt vill sälja sin kropp blir andra, framför allt kvinnor och barn, tvingade. De prostituerade är ofta lågutbildade, marginaliserade, traumatiserade och kommer från fattiga länder och vill lämna prostitutionen. Jag väljer att stå upp för dem som tvingas. 
3. Om vi vill ha verklig jämställdhet måste vi bekämpa sexköp. Grovt förenklat: män står för efterfrågan och kvinnor för utbudet. Om en kvinnlig politiker eller företagsledare sätter sig vid ett förhandlingsbord med män som tillbringad föregående kväll på bordell präglar det förmodligen deras syn på henne - och på alla andra kvinnor. 
4. Lagen är unik eftersom den endast kriminaliserar köp av sexuella tjänster, inte försäljning. Den stigmatiserar inte de prostituerade utan sexköparen. Skammen ska läggas där den hör hemma. 
5. Polisen vittnar om att lagen är normerande, det vill säga fler avhåller sig från sexköp. Svensk polis var till en början skeptisk till sexköpslagen, men nu ser man att den håller människohandlare borta från vårt land. 

EMOT sexköpslagen - Pye Jakobsson, mångårig motståndare till lagen:

1. WHO och UNAIDS är emot kriminalisering av sexarbete, även sexarbetares kunder då det påverkar sexarbetares säkerhet och hälsa. 
2. Lagen bygger  på sexarbetare som "offer", detta förstärker det sociala stigmat och påverkar negativt hur människor blir bemötta av myndigheter, rättsystem och hälsovård.
3. När man säger att ingen kan välja att arbeta med sex, och vägrar lyssna på individens upplevelse gör man människor till objekt snarare än subjekt i sina egna liv. 
4. Sexarbetare som pratar om rättigheter blir tystade genom att bli ignorerade då de anses antingen lida av ett falskt medvetande, inte vara representativa för gruppen eller vara kontrollerade av en tredje part. 
5. Utländska sexarbetare anses, då alla enligt lagen är offer, automatiskt antas vara traffickingoffer. Den personliga upplevelsen diskrediteras och deras trovärdighet ifrågasätts om de inte passar in i nuvarande politiska agenda.  


(You go Pye!!!)

05 maj 2012

Gym

sitter & dricker kaffe med maaaassa skummad mjölk i, & äter kinderäggschoklad! på golvet ligger det en hund & solar sig i ljuset från fönstrena efter att ha ätit sitt eftermiddagskrubb & snart ska vi göra oss i ordning för att gå på middag. har varit en skön dag. var på gymmet innan frukost & körde ett konditions&styrkepass. gött. sen en runda på stan, inhandlande av en flaska vin, ett par grymma pjucks samt två paket hundmat. sen har jag legat på sängen & sett "våra vänners liv" & pratat lite i telefonen.
nu ska jag klä på mig & dra en sminkning samt eventuellt kamma nahlas päls lite, sen drar vi till pruca. hejsvejs.  

04 maj 2012

02 maj 2012

Morgon på gymmet+gofrulle+hypnos på schemat+träffa Pruca senare= p e r f e k t.

01 maj 2012

Medan solen steker genom fönstret så håller jag tydligen på att rensa i läggan. Där ser man.
Valborg